Trønderfotball 2017

– Jeg har jo aldri spilt A-lagsfotball før

  • Magnus Troøyen
Foto: RBK.no

Audun Engen Vik kronet sine første minutter for Rosenborgs A-lag med scoring.

– Akkurat når jeg går inn på matta er jeg litt spent. Jeg har jo aldri spilt A-lagsfotball før. Jeg har heller aldri trent med A-laget. Så jeg visste ikke helt hvordan tempoet var, sier Vik til rbkweb.no.

Audun Engen Vik debuterte for Norge G16 forrige måned, og oppturen fortsatt da Rosenborg møtte Kolstad til treningskamp mandag kveld denne uka. 16-åringen hadde verken spilt eller trent med A-laget til Rosenborg tidligere, men ble likevel sendt inn på Lerkendal-matta mot slutten av treningskampen.

Få minutter etter at han ble byttet inn fikk han ballen inne i Kolstads 16-meter, og satte inn Rosenborgs åttende mål for kvelden. Kampen endte 8-0 til Rosenborg.

– Da jeg fikk vite at jeg skulle innpå, tenkte jeg at denne muligheten skulle jeg ta. Det var ekstra artig å vise seg fram med et mål, smiler Vik.

Audun Engen Vik har nylig signert sin første proffkontrakt med Rosenborg, og Rosenborg-trener  Eirik Horneland går langt i å love at 16-åringen snart skal få trene regelmessig med A-laget.

– En flott gutt, som har et fint steg. Han er uredd, god til å starte og han har også nese for «det som skal skje». Det var godt å se at han viste slikt initiativ ute på Lerkendal-matta allerede som 16-åring. Det er ikke alle som gjør det, sier Horneland til Adressa.

– Først og fremst ble jeg veldig positivt overrasket, da jeg fikk vite at jeg skulle være med i troppen. Jeg hadde egentlig ikke forventet noe spilletid i det hele tatt

16-åringen har tidligere spilt for Othilienborg og Trygg/Lade før han ble hentet til Rosenborg-akademiet i 2018.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS