Trønderfotball 2017

– Jeg tenker ikke så mye på fremtiden

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Markus Henriksen har bare 12 måneder igjen av kontrakten med engelske Hull, og venter med å forlenge den.

Trønderen ble solgt fra AZ Alkmaar til Hull i 2017, og har etter hvert blitt en sentral brikke i det engelske Championship-laget. Denne sesongen er han blant spillerne i klubben med mest spilletid, og han er også utnevnt til klubbens kaptein. Stabile prestasjoner har tiltrukket interesse fra flere klubber, og Henriksen skal ikke være avvisende til en overgang.

I vinter var spesielt franske Bordeaux svært interessert, og etter det Trønderfotball erfarer skal en overgang til den franske klubben, som spiller i Ligue 1, også være aktuelt i sommer. Henriksen selv skal ha ønsket en overgang i januar, men Hull avviste alle bud.

– Jeg tenker ikke så mye på fremtiden. Nå er det viktig med en god kamp og tre poeng mot Færøyene, så får vi se, sier Henriksen til TV2.

Nylig ble det klart at Hull må på managerjakt, etter at Nigel Adkins valgte å ikke forlenge kontrakten. Det melder BBC. Henriksen forteller at han samarbeidet godt med engelskmannen.

– Det er ufattelig trist. Han er en veldig god manager, og en skikkelig gentleman som jeg likte veldig godt, sier Henriksen.

– Jeg snakket litt med ham i går, og ga mitt synspunkt. Spillerne og synes det er veldig trist, forteller Hull-kapteinen.

Denne sesongen endte Hull på en 13. plass i Championship, tolv poeng bak playoff-plass. Henriksen har ikke lagt skjul på tidligere at han gjerne ønsker seg tilbake til Premier League eller andre større ligaer.

NB: Henriksen fikk hele 13 gule kort denne sesongen. Bare fem spillere i Championship fikk flere.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS