Trønderfotball 2017

– Lønna gjør at jeg koser meg mer med fotballen

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ole Selnæs nyter tilværelsen i kinesiske Shenzhen, og angrer ikke på klubbvalget.

– Jeg bryr meg i hvert fall ikke noe om hva folk tenker om det. Det er mitt liv og min avgjørelse. Folk får mene hva de vil, også respekterer jeg at noen hadde gjort noe annet. Jeg valgte å ta det tilbudet her, og er veldig, veldig godt fornøyd med det, slår Selnæs fast til TV2. 

Mange ble overrasket da Selnæs i vinter valgte å forlate den franske Ligue 1-klubben Saint-Étienne til fordel for kinesisk fotball. Trønderen innrømmer at nivået i den kinesiske ligaen er lavere enn den franske, men sier han tror de fleste ville gjort det samme valget som han om de fikk muligheten.

Selnæs skal ha en årslønn på i overkant av 30 millioner kroner, og han sier pengene gjør at han koser seg mer med fotballen.

– Du spiller kanskje bare til du er 35. Hvis du er heldig. Etter det står du på bar bakke, og du har veldig få år der du tjener penger. Du vet aldri hva som skjer. Plutselig blir du skadet. Du har ingen garantier for at du kommer til å fortsette å tjene penger. Det gjør kanskje at du er litt stresset i tidlig fase i karrieren. Men når du har signert en sånn kontrakt, klarer du kanskje å kose deg litt mer med fotballen, sier han til TV2.

– Nå har jeg ikke vært så mye ute i det vanlige arbeidslivet. Men hvis man har muligheten til å doble lønnen ved å gå til konkurrenten, vil jeg tro at de fleste gjør det der òg

Selnæs er for tiden på samling i Norge med landslaget, og har i den anledningen åpnet opp om livet i Kina.  Han forteller at han opplever mye ansvar i Shenzhen, og at han ikke tror oppholdet kommer til å hemme utviklingen hans.

Trønderem står med fire mål på elleve ligakamper.

– Til syvende og sist er du ansvarlig for din egen utvikling. Jeg er ansvarlig for den. Uansett hvor du spiller, er det mulig å utvikle seg. Dessuten er det en bra liga, og utlendinger får ekstremt mye ansvar, forklarer Selnæs.

Norge møter Romania på Ullevål kommende fredag 20.45. 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS