Trønderfotball 2017

– Vi presterer en meget voksen kamp

  • Magnus Troøyen
Foto: Nardos Facebookside

Nardo fortsetter å imponere. Lørdag vant de 2-0 hjemme mot serietoer Kvik Halden, og dermed klatrer Nardo opp på fjerdeplass på tabellen.

– I dag synes jeg vi presterer en meget voksen kamp når man tar motstanderen i betraktning. Kvik Halden har vært solide så langt, et lag med mange gode individualister og stor offensiv kraft i sin 3-5-2 formasjon, sier Nardo-trener Tormod Bjerkeset til klubbens Facebookside.

Etter en vinter preget av utenomsportslig kaos og trussel om trekking av laget var det få som levnet Nardo noen sjanse til å unngå nedrykk fra 2.divisjon, men trønderklubben har åpnet sesongen mesterlig. Lørdag vant de fortjent hjemme på Nissekollen mot Kvik Halden, og påførte dermed bortelaget sesongens første tap.

– Jeg synes spillerne responderer veldig bra på kampplanen vi har lagt gjennom uka. Vi tar virkelig tak fra start, første omgang er jevnspilt hvor lagene har sine perioder. Kvik har ballen mest og vi har tidvis utfordringer med å kontrollere mellomrommet defensivt uten at det skapes all verden. Bortsett fra på dødballer, men Henrik Bakke er virkelig på jobb i dag og tar seg av det som kommer, sier Bjerkeset.

Nardo tok ledelsen ved Vebjørn Vinje kort tid etter pause, og kontret inn 2-0 ti minutter før slutt. innbytter Ole Christian Hammerfjell Sæter satte ballen i mål.

– Vi står ellers bra defensivt og glimtvis viser vi kvalitetene våre i det offensive spillet. I pausen blir vi enige om kneppe opp intensiteten som førsteforsvarer og komprimere mer på ballsiden for å få bedre kontroll på rom, dette synes jeg vi lykkes godt med. I tillegg ble vi enige om å våge mer med ball, spille av første presseledd og få brukt midtbanen i det etablerte angrepet

Etter lørdagens seier ligger Nardo bare fire poeng bak tabelltoppen. Allerede på torsdag venter neste kamp.

– Nå ser vi fram til ny kamp allerede torsdag mot Bryne og da håper vi at mange tilskuere ønsker å ta turen til Nissekollen for å se god offensiv fotball!

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS