Trønderfotball 2017

– Vi spiller jo den beste fotballen

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

På torsdag tar Ranheim imot selveste Rosenborg på Extra Arena. Ranheim planlegger å ta initiativet i kampen.

– Det er mange innganger til dette, men det er viktig å være aggressiv og ikke bli passiv. Vi må presse ballfører, sørge for at vi tar initiativ og styrer kampen ved å jage dem litt, forteller Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

Suksesstreneren ledet Ranheim til en sterk 4-0-seier over Brann forrige hjemmekamp, og er optimistisk i forkant av morgendagens oppgjør med Rosenborg. De regjerende serielederne har hevet seg etter en forferdelig seriestart, men Ranheim-spiss Michael Karlsen tror likevel RBK gruer seg til trønderderbyet.

– Jeg tror ikke Rosenborg gleder seg til å komme hit på torsdag. Det har kanskje løsnet litt i det siste, men jeg tror ikke de kjenner seg helt igjen selv. Prosjektet til Horneland tar tid. Det er et såret dyr som møter oss, sier Karlsen.

Extra Arena er for lengst utsolgt, og Ranheim gjennomførte onsdag sin siste trening før derbyet på kunstgresset. De trente på høyt press, og det er tydelig at de ønsker å angripe Rosenborg høyt i banen. Etter en litt tung sesongstart har Ranheim hevet prestasjonsnivået de siste månedene, og har bare tapt en av sine åtte siste kamper i liga og cup. Tapet kom bort mot Molde.

Midtbanespiller Olaus Skarsem, som er på lån fra nettopp Rosenborg, tror Ranheim har gode muligheter til å få med seg noe fra kampen. Skarsem sier til Ranheims hjemmeside at han ikke er imponert over hvordan Rosenborg spiller fotball.

– Det blir litt ekstra artig når det er mot gamle lagkamerater, men samtidig er det ikke noe lag jeg kjenner bedre enn RBK, så jeg får prøve å ta dem på det. Vi håper det kommer mange trøndere som heier på oss, vi spiller jo den beste fotballen

Ranheim-Rosenborg spilles torsdag 4.juli klokken 20.00 på Extra Arena.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS