Trønderfotball 2017

Syrstad Engen på plass i Wolfsburg

  • Magnus Troøyen
Foto: Fotball.no

Ingrid Syrstad Engen er endelig spilleklar for den tyske klubben Wolfsburg.

21-åringen fra Melhus signerte kontrakt med Wolfsburg desember i fjor, men ble lånt ut til Lillestrøm frem til sommeren for å kunne forberede seg best mulig til VM. Etter mesterskapet fikk hun et par uker fri, men denne uka flytter hun til Tyskland for å fullføre overgangen til Wolfsburg. Tirsdag poserte hun for første gang i Wolfsburg-drakt på et bilde publisert på sin Instagram-profil. 

– Det har vært et stort mål for meg. Nå kan jeg leve ordentlig av fotballen. Det er et viktig steg for meg. Wolfsburg har også fulgt meg i to-tre år, og jeg var på besøk der i november, sa Syrstad Engen til VG i vinter.

Syrstad Engen har signert en kontrakt ut ut 2021 med Bundesliga-klubben. Hun imponerte for Norge under VM, og spilte samtlige kamper for Norge som kom seg helt til kvartfinalen.

– Ingrid har allerede erfaring internasjonalt selv for sin unge alder og hun viser et stort potensial, sa sportsdirektør i Wolfsburg-frauen, Ralf Kellermann, da hun signerte.

Wolfsburg er blant de beste kvinnelagene i Europa. Den tyske klubben vant både den tyske ligaen og cupen forrige sesong, og kom til kvartfinale i Champions League. Landslagskollega Kristine Minde spiller allerede i Wolfsburg.

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS