Trønderfotball 2017

Tormod Bjerkeset oppsummerer vårsesongen

  • Trønderfotball
Foto: Nardofk.no

Vi har tatt en lengre prat med Nardo-trener Tormod Bjerkeset, og bedt han oppsummerer situasjonen i Nardo. Trondheimsklubben ble dømt nord og ned av de fleste før sesongstart, men har levert en solid vårsesong. Bjerkeset snakker blant annet om overgangen til Vebjørn Vinje, og avslører at Nardo er i kontakt med en Eliteseriespiller som mulig erstatter.

Hvordan vil du oppsummere vårsesongen?

– Jeg synes vi skal være ok fornøyd med tingenes tilstand sportslig. Med tanke på inngangen til sesongen og usikkerheten som preget hele klubben i høst og vinter. Resultatmessig står vi med 19 poeng og ligger på 7 plass på tabellen. Vi har vist oss som solide hjemme, hvor det kun er FFK som har dratt hjem med 3 poeng. Samtidig må bunnivået heves på bortebane, her har vi av ulike årsaker vært for dårlige.

– Vi starter sesongen veldig bra de første 7-8 rundene. Men vi spiller 3 uavgjorte kamper som vi ikke klarer å avgjøre til vår fordel. I tillegg avanserer vi i cupen og i 2 runden mot Ranheim spiller vi en meget god 2 omg tross tap. Med unntak av et par bortekamper har vi vært veldig bra defensivt. Vi viser igjen at vi er et vanskelig lag å bryte ned. Vi har stort sett vært gode i ulike presshøyder, sist mot Moss viser vi virkelig godt høyt press i 4-3-3. Det offensive spillet satt veldig bra første del av vårsesongen, med godt etablert angrepsspill og overgangsspill både i seirene mot Bryne og Kvik Halden spesielt.

– Så fikk vi en periode hvor vi for såvidt gjør greie prestasjoner både hjemme og borte, men vi får ikke med oss noe mye i form av poeng. 0-0 mot Blink, en kamp som kunne bikket begge veier etter spill og sjanser. Også jevvn hjemmekamp mot FFK og siste bortekamp mot Brattvåg hvor vi taper knepent 1-0 i begge. I denne perioden sliter vi spesielt med nøyaktighet og presisjon på siste 1/3 del. Vi hadde stort fokus på relasjoner og samhandling off inn mot Moss, så vi fikk heldigvis en meget god prestasjon i 4-0 seieren. Hvor både enkeltspillere og laget gjør årsbeste. Det er godt å ta med seg inn i ferien, så skal vi bygge videre på dette i opptrenings perioden til høstsesongen.

– Ellers er vårsesongen preget av at mange spillere har hatt stor belastning og flere spillere har også gått skadet over tid, noe som i perioder har gått utover både kvalitet og kvantitet i treningsarbeidet. Så vi skal i sommer jobbe hardt for å utvide stallen med kvalitet for ikke være så sårbare som vi har vært i vår.

Hva tenker du om overgangen til Vebjørn Vinje til Stjørdals Blink ?

– Jeg tenker at om vi produserer spillere som er attraktiv for andre klubber er det et signal om at vi gjør en god jobb. Vebjørn har hatt en veldig bra utvikling hos oss, spesielt i forhold til det mentale har han tatt steg. Han har vært en viktig bidragsyter spesielt i år. For å være ærlig kom klubbytte overraskende på alle i klubben, både for spillerne og støtteapparat. Samtidig er 2019 en sesong preget av «dugnad» på flere felt og det er klart rammebetingelsene både sportslig og økonomisk er på et annet nivå i klubbene rundt oss.

– Men ingen spillere er viktigere enn andre, og årsaken til at vi er der vi er nå er et voldsomt samhold hvor ingen setter seg foran verken klubben eller kollektivet. Etter første henvendelse var spilleren klar på at å bytte til en klubb på samme nivå var uaktuelt og dermed anså vi saken som ferdig. Men den siste uken inn mot Mosskampen har tydeligvis ting endret seg. Blink har uttalt er tydelig mål om å gå for opprykket og når Vebjørn selv også uttrykker dette som motivasjon må vi bare respektere den avgjørelsen.

Hvordan har kommunikasjonen med Stjørdals-Blink vært?

– Blink har gjort ting etter boka, kontaktet oss etter gjeldende reglement. I slike overganger når en spiller på amatørkontrakt tilbys proffkontrakt er det spillerens rådgiver, om de har det, som har dialog med evt ny klubb.

Hvordan skal dere erstatte Vinje?

– I første omgang mener jeg vi allerede har spillere som kan gå inn å bekle stopper rollen. De vi har er alltid de viktigste, men vi trenger å spisse konkurransen. Erfaringer fra vårsesongen sier oss at vi er sårbare for skader og at vi har en litt liten stall. Det har vi erfart både for å opprettholde kvalitet på trening og ha ulike valgmuligheter i kamp. Men både Torgeir Nybø, Arne Holter og Andreas Søfteland er spillere som jeg er trygg på vil gjøre en meget god jobb, så det bekymrer meg ikke overhode. Andreas spilte bla strålende som stopper både mot Fredrikstad og Blink, da Vebjørn sonet for røde kort.

– Uavhengig av denne overgangen jobber vi kontinuerlig med å forsterke oss, og håper å ha inn 2-3 spillere før høstsesongen starter. Det som er sikkert er at Sander Noreide returnerer fra utenlandsopphold og tilslutter seg troppen i august. Sander er en meget god back på dette nivået og var strålende i 2018, samt en viktig person som gir mye av seg i garderobe, trening og kamp.

– I tillegg er vi i dialog med med en forsvarsspiller som idag er tilknyttet en Tippeligaklubb utenfor Trøndelag. Så følger vi også de lokale spillermarkedet tett og her er det også noen interessante spillere som vi inviterer på trening nå i sommer.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS