Trønderfotball 2017

– Vi var sju A-lagsspillere på trening

  • Magnus Troøyen
Foto: Levangerfk.no

Magnus Powell forteller om en veldig utfordrende sesongoppkjøring og vårsesong for Levanger, men sier han føler ting de siste ukene har begynt å løsne.

Levanger mistet hele 17 spillere etter fjorårets nedrykk fra OBOS-ligaen, og måtte næremest bygge hele stallen på nytt før årets sesong i 2.divisjon. Gjennom vinteren hadde de utallige prøvespillere på besøk, og klubben brukte mye tid på å sette troppen inn mot seriestart. Levanger åpnet derfor sesongen svakt, de vant bare en av de fem første kampene, men inn mot sommeren har resultatene forbedret seg.

Trønderklubben står med tre strake seire, sist en sterk borteseier mot Hødd, og har klatret ut av nedrykksstriden.

– På trening den første måneden var det sju spillere i A-troppen, og vi fylte på med juniorspillere. Det ble naturlig nok varierende kvalitet på disse øktene, men vi jobbet likevel med individuelle program og kjørte hardt fysisk. Vi har vært kritiske til hvilke spillere vi skulle ta inn – klare og tydelige kritierier måtte oppfylles, sier Levanger-trener Magnus Powell til klubbens hjemmeside.

Levanger hadde mange prøvespillere på besøk gjennom vinteren, og fikk på plass en tropp like før sesongstart .

– Til slutt fikk vi en tropp på to keepere og sytten utespillere på plass noen uker før premieren. Serien startet likevel tungt for oss, kanskje ikke så rart med så mange utskiftninger. Det tar tid å få et lag opp på maxnivå.

– Siden har det gått litt opp og ned resultatmessig. Vi har hatt stor utvikling på selve spillet, og det er morsomt. Endelig ser vi ut som et godt fotballag her på TOBB Arena. Vi skaper mye sjanser, men vi har fremdeles potensiale til å konvertere flere av sjansene til mål – det skal vi klare i høst

Han sier de var nøye på hvilke spillere de signerte.

– Alle de nye spillere har vært tvungne til å bosette seg i Levanger. Det er viktig at vi vises i lokalsamfunnet og at spillerne ikke bare får følelser for klubben, men for byen i tillegg. Alle spillerne er også faddere for lag i Sverre og Nessegutten. Noen spillere har også fått deltidsjobb hos noen av våre samarbeidspartnere – takk til alle dere som hjelper oss og guttene.

Nå venter hjemmekamp mot Arendal kommende fredag, før 2.divisjon tar sommerpause frem til 12.august. Powell hinter om at det fort kan komme flere nye spillere inn dørene i sommer.

– Vi håper på masse publikum på fredag, så vi kan revansjere oss fra kampen i Arendal tidligere i vår. Det blir en tøff kamp mot ett av topplagene i serien. Vi mangler også to av våre mest betrodde spillere, Horenius og Ivo, som begge soner karantene, så vi håper noen tar steget frem og leverer i deres fravær. Vi går for revansje og tre poeng!

Les hele intervjuet med Powell på Levangers hjemmeside.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS