Trønderfotball 2017

Bakenga klar for Ranheim

  • Magnus Troøyen
Foto: TIL.no

Mushaga Bakenga er klar for Ranheim. Spissen lånes ut fra Tromsø, og avtalen varer ut sesongen.

– Mush er kun 27 år, han har mange år igjen og har fortsatt mye å bevise. Han har hatt noen trøblete sesonger med skader og ikke fått trent godt nok over tid til å bygge stabile prestasjoner. Han har noen egenskaper som vi ser etter, en angrepsspiller som truer bakrom, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Ranheims hjemmeside.

Bakenga har vært innom mange klubber i løpet av karrieren, og kan blant annet se tilbake på opphold i Rosenborg, Molde og Club Brugge. Siden 2017 har han spilt for Tromsø, men oppholdet i nord har vært preget av mange skader og lite spilletid.

– Vi tror vi kan bidra til at Mush igjen kan bli den beste utgaven av seg selv. Jobben må han naturligvis gjøre selv, men vi i Ranheim har en god historikk på å jobbe sammen for å få ut det beste av hver enkelt. Vi henter ikke Mush med en forventning om at han skal spille hver kamp og score ti mål. Men vi får inn en flott gutt som skal bidra på linje med de andre vi har til at vi skal forbedre prestasjonene den siste delen av sesongen, sier Svein Maalen.

Bakenga gjennomførte sin første trening med Ranheim i dag, og er klar for å være med i troppen til helgas seriekamp mot Viking.

– Vi trodde ikke det skulle åpne seg en mulighet for å hente hjem Mush i sommer, men Tromsø har vært veldig løsningsorienterte og det virker som vi får en veldig blid og motivert Mushaga Bakenga til Ranheim. Han skal få tid til å finne både trygghet og glede i Ranheim, i Ranheim er det kollektivet som skaper prestasjoner sammen, sier daglig leder Frank Lidahl.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS