Trønderfotball 2017

Byåsen sikret poeng mot Fredrikstad

  • Magnus Troøyen
Foto: Fredrikstadfk.no

Søndagens kamp mellom Fredrikstad og Byåsen endte 0-0. Dermed beholder Stjørdals-Blink tabelltoppen.

Hele 7912 tilskuere hadde møtt opp på Fredrikstad stadion for å se hjemmelaget ta tre poeng mot Byåsen, men trønderne leverte heltemodig innsats gjennom samtlige 90 minutter. Spesielt mot slutten av kampen presset Fredrikstad hardt på for mål, men Byåsen holdt unna. Dermed tok de ett viktig poeng i nedrykkstriden.

I sterk vind fikk ingen av lagene til noe særlig spill i første omgang, og etter at Byåsen bommet på en stor sjanse etter en corner gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Etter hvilen tok Fredrikstad mer over, og skapte etter hvert flere gode muligheter.

De siste minuttene hadde Fredrikstad flere enorme muligheter, men Alexander Hovdevik i Byåsen-målet tok alt som kom på mesterlig vis. Dermed endte kampen 0-0.

– Når man tenker på tabellposisjon (sist mot første), forskjellen i spillerstall (amatør vs. proff) og penger (2 mill i budsjett vs 30 mill), så er dette enormt av Byåsen-gutta. Kjenner jeg blir enormt stolt, selv om det fortsatt er en tøff tabellsituasjon, skriver Atle Bersvendsen på Twitter

Poengdelingen betyr at Fredrikstad ikke tar igjen Stjørdals-Blink, som kan gå inn i nok en treningsuke som på tabelltoppen. For Byåsen er ikke situasjonen like god, de ligger fortsatt helt sist på tabellen med sine 10 poeng.

Men dagens prestasjon viser at trønderne har gode muligheter for å samle godt med poeng utover høsten.

NB: Dagens tilskuertall var tidenes nest største tilskuertall i en kamp på nivå 3 i Norge.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS