Trønderfotball 2017

– Det er helt nydelig å være hjemme igjen

  • Trønderfotball
Foto: Ranheimfotball.no

Mushaga Bakenga er veldig glad for muligheten til å spille for Ranheim.

Ganske nøyaktig to år etter han forlot Rosenborg er Bakenga tilbake i Trondheim, men denne gang skal han spille for lillebror Ranheim. Bakenga deltok onsdag denne uka på sin første Ranheim-trening, etter at Ranheim ble enige med Tromsø om en utlånsavtale ut sesongen.

– Det er helt nydelig å være hjemme igjen. Det er her jeg hører hjemme! Ranheim er klubb som har sjarmert meg i senk de siste årene. Det er en flott klubb som både Norge og Trondheim har behov for i toppen, sier en glad Mushaga Bakenga i et videointervju publisert på Ranheims hjemmeside.

Låneavtalen mellom Ranheim og Tromsø varer frem til sesongslutt. Bakenga har bare kontrakt med Tromsø frem til nyttår, og det er derfor ingenting i veien for at Bakenga blir i Ranheim i flere år fremover.

Bakenga er i full trening med resten av Ranheim-troppen, og er aktuell for troppen mot Viking på søndag.

– Jeg skal komme med mitt gode humør og tørre vitser i garderoben, og håper å kunne ta litt ansvar ute på matta og score mål. Jeg håper vi rett og slett kan kose oss utpå der, og ha en flott høst, sier en glad Bakenga.

27-åringen spilte for Rosenborg fram til 2012, da han signerte for Club Brugge. Deretter var han på utlån til flere klubber i Tyskland, Danmark og Norge, før han i 2016 returnerte til Rosenborg. I 2017 gikk turen videre til Tromsø, men nå velger han altså å returnere til Trondheim.

Bakenga har de siste årene slitt med mye skader og lite spilletid. Ranheim-trener Svein Maalen tror de kan hjelpe Bakenga tilbake til gammelt slag.

– Jeg synes det er artig at han ønsker å komme hit og finne glede i å spille fotball for Ranheim. Jeg har tro på det vi skal få til sammen, sier Maalen.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS