Trønderfotball 2017

Endelig løsnet det foran mål

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheimsorn.no

Trondheims-Ørn hadde baret scoret en gang på hjemmebane i Toppserien før lørdagens oppgjør mot Fart. Men Marit Clausen sørget for å øke det tallet kraftig.

Mens Ørn gjennom hele sesongen har scoret jevnt med mål på bortebane, har trønderne slitt stort med å finne nettmaskene hjemme på Lade. Etter 12 seriekamper stod Ørn bare med ett hjemmemål, men denne uka har det løsnet foran mål. Først vant gultrøyene 4-2 mot Sandviken i cupen, før de fulgte opp med en sterk 3-0-seier hjemme mot Fart lørdag formiddag.

Ørn behøvde poeng i kampen mot Fart for å distansere seg fra nedrykksplassene, og trønderne svarte på tiltale. Marit Clausen sendte Ørn opp i en tidlig ledelse, og samme spiller satte inn 2-0 etter 18 minutter. Kort tid etter pause la Elen Sagmo Melhus på til 3-0.

Flere mål ble det ikke, og Ørn tok dermed sin første hjemmesider i Toppserien denne sesongen.

– Det er det med å få de tidlige scoringene. Det hjelper veldig på. Det var litt for mange av kampene i vår der vi fortjente mer enn null poeng. Men gode lag får marginene med seg, sier Marit Clausen til Adresseavisen.

Clausen står nå med fire mål på de to siste kampene, og er en viktig årsak til at Ørn endelig har begynt å score på hjemmebane. Etter dagens seier står trønderne med 15 poeng på 13 kamper, og ligger som nummer 8 i Toppserien.

Neste runde venter topplaget Lillestrøm på bortebane.

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS