Trønderfotball 2017

– Fint å endelig få en god debutkamp!

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Ranheim så ut til å tape kveldens møte med Viking, men Mushaga Bakenga ville det annerledes. Spissen leverte både mål og målgivende etter å ha kommet inn som innbytter. Kampen endte 2-2.

– Det var fint det, å endelig ha en god debutkamp etter alle de klubbene jeg har vært i. Det smaker godt! Jeg har slitt med lysken i to måneder, men fikk tatt meg inn igjen i løpet av uken her. Da var det bare å gi full guffe de minuttene jeg fikk. Det var fantastisk deilig, sa en smilende Bakenga til Eurosport rett etter kampslutt.

Mushaga Bakenga signerte for Ranheim onsdag denne uken, og kom inn som innbytter etter 58 minutter i søndagens bortekamp mot Viking. Da ledet hjemmelaget 2-0, og et svakt Ranheim-lag så ut til å gå på et fortjent tap.

I det 70. minutt kom Ola Solbakken inn for Ranheim, og sammen med Bakenga skulle Solbakken bli avgjørende. Etter 84 minutter reduserte Solbakken til 2-1 etter å ha fått en stuss fra Bakenga.

– Jeg har spilt fotball i mange år og begynner å bli en rutinert herremann, så jeg skjønte at Solbakken kom bak meg på det første målet. Det er godt og artig å se at Ola blomstrer han også, sier Bakenga.

Få minutter senere satte Bakenga selv inn 2-2. Denne gang etter innlegg fra Ola Solbakken.

– Jeg så ikke helt at ballen gikk inn før den lå i nettet, og det var fantastisk deilig å se. Det første jeg tenkte på var at nå hadde vi de i kne, og at vi burde gå for tre poeng. Så det er litt surt at vi ikke tar seieren i dag, men ett poeng får holde!

Kampen endte dermed 2-2, noe Ranheim bør være mest fornøyd med. Viking hadde en enorm sjanse på overtid, men Zlatko Tripic traff ikke mål.

– Vi er fryktelig glade for at vi aldri gir opp og får med oss et poeng på en ellers svak dag. Og det er utrolig artig for «Mush» å få både assist og scoring, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS