Trønderfotball 2017

– Vi har hatt litt mer stang ut på hjemmebane

  • Magnus Troøyen
Foto: Trondheims-Ørm

Mens Trondheims-Ørn stadig leverer sterke prestasjoner på bortebane, sliter gultrøyene med å knekke koden på hjemmebane. Etter snart halvspilt serie har de bare scoret ett seriemål hjemme på Lade.

– Personlig tror det det er tilfeldigheter, men på bortebane blir det mer rom fordi motstanderen er mer offensiv. Vi har hatt litt mere stang ut på hjemmebane. I tillegg har vi hatt mere fokus på å få en god defensiv struktur i laget, som jeg synes vi har lyktes godt med, sier Trondheims-Ørns Emilie Bragstad til Trønderfotball.

Bragstad ble matchvinner da Trondheims Ørn tok en imponerende borteseier mot Kolbotn i helga, og dermed klatret opp til 7.plass i Toppserien. Den tabellposisjonen kan Ørn hovedsakelig takke bortekampene for. Trønderne venter nemlig fortsatt på sin første hjemmeseier i serien for sesongen. På Koteng Arena står de med to uavgjorte og tre tap etter sesongens fem første hjemmekamper i Toppserien.

På bortebane står Ørn derimot med 3 seire, en uavgjort og ett tap på like mange kamper, sammen med ni scorede mål. Det er stor kontrast fra det ene målet de har scoret på hjemmebane. Den scoringen kom 14.april, da Ørn spilte 1-1 mot Avaldsnes.

Hovedtrener Steinar Lein forteller derfor at Ørn skal ha ekstra fokus offensivt utover høsten.

– Vi har hatt en god struktur defensivt. Det var også bra progresjon i utviklingen av det offensive spillet i løpet av vårsesongen. Vi sitter likevel igjen med at vi skaper for få sjanser, og dermed scorer for lite mål. Vi har i denne lange treningsperioden jobbet mye med å utvikle angrepsspillet. Hvordan skape flere avslutningsmuligheter og samtidig bli mer effektive i avslutningene, sier han til Ørns hjemmeside.

– Vi ønsker fortsatt å utvikle det offensive spillet vårt. I hverdagen jobber vi med å påvirke spillernes forståelse for spillet. Det å skape en felles forståelse hos spillerne, for hvordan vi skal angripe, står sentralt i treningsarbeidet. Og blir en bedre her vil vi forhåpentligvis vinne flere fotballkamper

Kommende helg får trønderne muligheten til å ta sesongens første hjemmeseier. Røa står på motsatt banehalvdel lørdag klokken 16.00 på Koteng Arena.

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS