Trønderfotball 2017

Nøkkelspillere forlenger med Ørn

  • Trønderfotball
Foto: Trondheims-orn.no

Trondheims-Ørn kunne tirsdag melde at to av de viktigste brikkene i klubben, Rakel Engesvik og Emilie Bragstad, har signert nye kontrakter.

– Vi har fått på plass flere sentrale brikker nå, og det er helt i tråd med vår filosofi – at vi ønsker å drive frem de lokale norske – og aller helst trønderske – talentene videre og så langt som mulig, her i Ørn, sier en glad hovedtrener Steinar Lein til Ørns hjemmeside.

Både Engesvik og Bragstad er nøkkelspillere hos trønderklubben, og det sender derfor et viktig signal at de begge nå har valgt å forlenge kontraktene sine. Engesvik forlenget til ut 2020, mens Bragstad sin kontrakt strekker seg ut 2021.

Emilie Bragstad regnes som et av Ørns største talenter, og tross sin unge alder (17-år) har hun allerede etablert seg i startelleveren. Hun er også fast landslagsspiller, og har kamper for både J15/J16/J17 og nå J19. Bragstad spilte senest denne helga for Norge U19, og markerte seg med scoring da Norge slo Island.

Midtbanespilleren kom fra Strindheim i forkant av 2017-sesongen, og Lein spår at hun kan få en stor karriere.

– Emilie Bragstad er et fotballtalent utenom det vanlige. Hun har gått gradene på klubb- og landslag, hun har bare gått de litt raskere enn de aller fleste. Vi må ikke glemme at hun ennå ikke har fylt 18 år, men er fullt ut etablert i Toppserien. Hun har svært mye å utvikle fortsatt selvfølgelig, men har noen egenskaper som fotballspiller som er helt unike. Fysisk og teknisk er hun langt framme allerede.

Rakel Engesvik vil gå inn i sin sjette sesong for Ørn etter å ha signert den nye kontrakten. 20-åringen har allerede passert 70 A-landskamper for Ørn, og også hun spiller jevnlig på aldersbestemte landslag. Lein tror likevel Engesvik fortsatt kan ta store steg, og tror Ørn er den riktige klubben for henne å utvikle seg i.

Engesvik opprinnelig fra Verdal, men har spilt for Ørn siden 2015.

– Rakel har fortsatt et utviklingspotensial – selv om hun har kommet langt i sin utvikling, og fått mye erfaring, har vi stor tro på at hun vil ta ytterligere steg og stabilisere seg på et enda høyere nivå enn vi har sett hittil i år. – Vi savner litt flere mål, for vi vet hun har det i seg – og vi vet hun produserer målsjanser med sitt kreative spill. I år har vi jobbet spesifikt mye med den defensive delen av jobben hun må gjøre, og kanskje har det gått ut over antall scorede mål i 2019

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS