Trønderfotball 2017

Fonn Witry dominerer i Sverige

  • Magnus Troøyen
Foto: Ranheimfotball.no

Aslak Fonn Witry har kommet svært godt i gang svenske Djurgården. Han er blitt en nøkkelspiller i laget som topper tabellen i Allsvenskan.

Trønderen meldte overgang fra Ranheim til Djurgården desember 2018, og etter ni måneder i svensk fotball har 23-åringen gjort et veldig solid inntrykk. Han har slitt litt med forskjellige skader, men så lenge han har vært kampklar har han vært selskreven i startelleveren til Djurgården.

På banen har han bidratt mye offensivt, og notert seg for hele seks assist fra sin høyrebackposisjon. Bare to spillere i Allsvenskan har flere målgivende, Muamer Tankovic og Nordin Gerzic, med syv stykk hver.

Høyrebacken har også satt inn to scoringer, og høyrebacken har dermed vært involvert i ganske nøyaktig en av fire mål Djurgården har scoret denne sesongen.

Aslak Fonn Witry har også levert solid defensivt, og er en viktig årsak til at Djurgården har sluppet inn minst mål av alle lagene i Allsvenskan. Hovedstadslaget topper i skrivende stund tabellen med 47 poeng på 22 kamper, ett poeng foran AIK. Djurgården har bare tapt tre kamper denne sesongen.

 

 

 

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS