Trønderfotball 2017

Levanger-spiller takket nei til landslaget

  • Magnus Troøyen
Foto: Levangerfk.no

Levanger-keeper Elias Hadaya fikk i sommer innkalling fra det syriske landslaget, men måtte takke nei da samlingen kolliderte med kamper i 2.divisjon.

Hadaya ble hentet til Levanger fra svensk fotball før årets sesong, og etter en tøff start har han gradvis spilt seg varm mellom stengene for trønderklubben. Keeperen har nå etablert seg som soleklart førstevalg, og 21-åringens prestasjoner har også blitt oppdaget utenfor Norges grenser.

I sommer fikk han nemlig innkaling til det syriske landslaget.

– I sommer fikk jeg en telefon fra en som heter Laith. Laith er speider ute i Europa for Syria sitt landslag i fotball. Han fortalte meg at de har fulgt sesongen min i Levanger og var veldig imponert over hva de har sett. Jeg ble invitert til en landslagssamling i Sør-Korea, for alle spillerne som er aktuelle for å delta og spille i Asia Cup. Den gangen var det snakk om en 10 dagers lang samling hvor vi blant annet skulle spille mot Sør-Korea og Thailand, sier Hadaya til Levangers hjemmeside.

I motsetning til Eliteserien og 1.divisjon har ikke 2.divisjon landslagspauser, og Hadaya ville dermed miste to kamper for Levanger om han takket ja til invitasjonen. Det ønsket han ikke.

– Etter samtale med Magnus Powell og nevnte Laithe, så tok jeg avgjørelsen om å bli værende i Levanger. Vi hadde akkurat tapt 2 kamper og jeg følte ikke at det var det rette tidspunktet å forlate laget. Man skal tross alt ikke glemme hvorfor man er der man er og for det så takker jeg Powell, Per Verner og spillerne i laget.

– Jeg hadde en tøff start og behøvde litt tid til å tilpasse meg den ”norske fotballen”. Men etter hardt arbeid så fikk jeg sjansen til å starte en kamp mellom stengene og jeg følte meg klar. Jeg fikk en god start når vi i min debut slo Egersund 2-0. Etter den kampen har jeg hatt god selvtillit og så langt veldig godt fornøyd med sesongen min i Levanger

Drømmen om landslagsspill er imidlertid ikke over. Hadaya har snakket med landslagsledelsen, og blitt fortalt at han skal få en ny sjanse til å vise seg frem.

– Vi ble enige om at jeg skulle få en ny invitasjon i november da det er en ny landslagssamling, da i Thailand. Da skal jeg virkelig få vist meg frem. Jeg har et stort ønske om at dette skal kunne ta meg hele veien til Asia Cup, noe som hadde vært veldig kult!

 

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS