Trønderfotball 2017

Tettey med første hele kamp på 10 måneder

  • Trønderfotball
Foto: Fotball.no

Alexander Tettey spilte samtlige 90 minutter da hans Norwich tok en meget sterk seier mot Manchester City lørdag kveld.

Trønderen hadde bare spilt fire minutter for Norwich denne sesongen før kveldens kamp, men fikk tillit fra start sentralt på midtbanen da Norwich møtte de regjerende seriemestrene Manchester City lørdag kveld.  Tettey, som også var lagets kaptein, leverte en bunnsolid kamp som skjerm foran midtstopperne.

33-åringen spilte faktisk sin første hele tellende kamp siden februar, etter å ha slitt mye med forskjellige skader. Han fikk mye skryt for prestasjonen i sosiale media, og må ha hatt en av sine bedre kvelder på fotballbanen. Han hadde ifølge whoscored.com totalt 89 pasninger, og en pasningsprosent på hele 94.

Tettey spilte også sin første Premier League kamp fra start på tre år.

Alexander Tettey skaffet en corner etter 19 minutter, som Kenny McLean headet i mål. Kort tid etter satte Todd Cantwell inn 2-0 etter en kontring. Like før pause reduserte City til 2-1, men Teemu Pukki sendte Norwich opp i 3-1 etter 50 spilte minutter.

City presset knallhardt på for redusering mot slutten, og Rodri hamret inn 3-2 etter 88 minutter. Utligningsmålet kom imidlertid aldri, og Norwich tok dermed en svært sterk seier. Dette var andre gang i sin syv år lang periode i Norwich at Tettey var med på å slå City 3-2. Sist var i 2013.

Etter dagens seier står Norwich med 6 poeng på 4 kamper. De ligger som nummer 12 i Premier League.

 

Trønderfotball utgis av Football Media Event AS